Skip to main content

Ko se tako z vrha oziram nazaj na to težko leto, ne morem mimo tega, da je naša knjiga letos rasla počasneje. Zapisale so se tanjše stranice, ponekod na mestih malce pomečkane. Tudi knjiga je bila bolna, novi virus je pustil svoj grozeč pečat na njenih straneh. V dneh osame in strahu smo se s knjigo pogosto obrnili vase. Čas iskanja rešitev za izhod iz krize, čas samo spraševanja in poglobljenih razmišljanj, je dragocen čas in knjiga najboljša učiteljica za življenje. Ko takole premišljujem, si želim, da bi bili že zdaj z mano in ob meni. Da bi pokramljali o sebi in svetu … Sedim na »čarobni gori« znanja, visoko nad temnimi oblaki, ki so zajeli ves svet, ne le našo domovino, in vidim prihajajoče sonce na obzorju.

Sedim in berem

Zadnje objave

 • Sedim in berem

  Ko se tako z vrha oziram nazaj na to težko leto, ne morem mimo tega, da je naša knjiga letos rasla počasneje. Zapisale so se tanjše stranice, ponekod na mestih malce pomečkane. Tudi knjiga je bila bolna, novi virus je pustil svoj grozeč pečat na njenih straneh.

 • Alojz Kovšca

  Alojz Kovšca: WHO je razglasil pandemijo, naša zahodna soseda doživlja grozljivo nočno moro, mi, v mislih imam odgovorne inštitucije države, pa se obnašamo, kot da imamo opravka z nedolžnim prehladom, ki bo Slovenijo po vsej verjetnosti zgrešil, ker smo tako ali tako majhna držav

 • Mitja Gorenšček

  Mitja Gorenšček, državni svetnik; v času, ko se soočamo s krizo, se čutimo še posebej odgovorni in poklicani, da skrbimo, da bodo ukrepi za blažitev krize, ki jih sprejema država, sorazmerni s težavami, ki jih kriza prinaša.

 • Alojz Kovšca

  Alojz Kovšca, predsednik Državnega sveta: Odnos do staranja se spreminja prepočasi, kot država pa se mi zdi, da v tem zastojamo še malenkost bolj. Medtem ko smo osredotočeni na fiziološki proces staranja, zanemarjamo psihološkega.

 • Alojz Kovšca

  Alojz Kovšca, predsednik Državnega sveta. Ponovna izvolitev za predsednika Državnega sveta mi pomeni nov zagon, da zastavljene smernice izpeljemo do konca v najboljši meri in kakovosti. Imamo odlično sestavo državnih svetnic in svetnikov, ki so tudi izjemno aktivni.