Skip to main content

Style Options

Layout Style

Colors schema

Direction

12. seja upravnega odbora Društva Rastoča knjiga

V Državnem svetu je 7. junija 2020, potekala 12. seja Upravnega odbora Društva Rastoča knjiga. Ocenili so dosedanje delo Društva in razpravljali o programskih smernicah za naslednje leto. Dr. Janez Gabrijelčič, idejni oče oziroma pobudnik projekta Rastoča knjiga, ki se je iz državne ravni razvil na svetovno raven z Združenimi knjigami sveta, je izpostavil željo, da bi ob predsedovanju Slovenije Evropski uniji, zgradili Združene rastoče knjige Evropske unije. 

Mitja Gorenšček
Mitja Gorenšček
Državni svetnik

Izobrazba: dipl. oec

SPOMINSKA SLOVESNOST PRI RUSKI KAPELICI POD VRŠIČEM

Na današnji tradicionalni spominski slovesnosti ob Ruski kapelici pod Vršičem je slavnosti govornik predsednik Državnega sveta Alojz Kovšca pozval k solidarnosti med narodi. Po njegovih besedah je nastopila znova priložnost, da se narodi povežejo v prizadevanjih za ohranitev miru in sožitja.

Žalna seja ob smrti državnega svetnika Bojana Kontiča

Žalne seje se je udeležil tudi predsednik Državnega zbora Igor Zorčič. O življenju in delu Bojana Kontiča, ki je bil tudi župan Mestne občine Velenje, je v imenu MO Velenje spregovorila Andreja Katič. V imenu Združenja mestnih občin Slovenije je žalni zbor nagovoril mag. Gregor Macedoni, v imenu poslanske skupine Socialnih demokratov pa je spregovoril Samo Bevk

Glasbeni točki je izvedel trobilni kvartet Orkestra Slovenske policije.

DRŽAVNI SVET VLOŽIL ZAHTEVO ZA PRESOJO USTAVNOSTI DRUGEGA ODSTAVKA 5. ČLENA GRADBENEGA ZAKONA

Državni svet je na pobudo državne svetnice Bojane Potočan na 31. seji, 1. 7. 2020, sprejel zahtevo za presojo ustavnosti drugega odstavka Gradbenega zakona. Državni svet je zahtevo sprejel, ker ocenjuje, da je obstoječa ureditev v nasprotju z načelom pravne države (2. člen Ustave) in načelom enakega varstva pravic (22. člen Ustave) ter posega v pravico do sodnega varstva (23. člen Ustave), pravico do pravnega sredstva (25. člen Ustave), pravico do zasebne lastnine (33. člen Ustave) in pravico do nedotakljivosti stanovanja (36. člen Ustave).  Gradbeni zakon namreč v drugem odstavku 5.

Harry John

Submitted by Administrator on Sun, 03/20/2016 - 23:18

There are many variations of passages of Lorem Ipsum available, but the majority have suffered alteration in some form, by injected humour, or randomised words which don't look even slightly believable.

Harry John
Technical Lead
Matjaž Švagan
Matjaž Švagan
podpredsednik Državnega sveta

Leta 1992 je bil izvoljen za predsednika Skupščine Občine Zagorje ob Savi, 1994 pa na neposrednih lokalnih volitvah z

Copyright © 2020