Skip to main content

Style Options

Layout Style

Colors schema

Direction

Trideset slovesnih srečanj na sv. Jakobu, ujetih v fotografskem objektivu

PIŠITE NAM

Dogodki

Napovednik

Novice

Vsebinski poudarki

Izjava tedna

  • Alojz Kovšca

    Alojz Kovšca: WHO je razglasil pandemijo, naša zahodna soseda doživlja grozljivo nočno moro, mi, v mislih imam odgovorne inštitucije države, pa se obnašamo, kot da imamo opravka z nedolžnim prehladom, ki bo Slovenijo po vsej verjetnosti zgrešil, ker smo tako ali tako majhna država. Dejstvo je, da nas je v teh dneh zadel celo meteorit, ne le virus Covid 19! Zato odprimo oči, vključimo zdravo pamet, ukrepajmo preden bo prepozno. Obnašajmo se odgovorno, poskrbimo za preventivno, a hkrati skrbimo za solidarnost do najbolj ranljivih in pomoči potrebnih državljanov.

  • Mitja Gorenšček

    Mitja Gorenšček, državni svetnik; v času, ko se soočamo s krizo, se čutimo še posebej odgovorni in poklicani, da skrbimo, da bodo ukrepi za blažitev krize, ki jih sprejema država, sorazmerni s težavami, ki jih kriza prinaša. Ves ta čas smo v tesnih stikih s podjetji, od katerih smo dobili mnogo informacij, prošenj in sugestij, kaj v tem času potrebujejo, ter le-te strnili v nekaj priporočil, ki smo jih posredovali tudi vladnim službam.

Kultura

V knjižnici Medvode sta Občina Medvode in Organizacijski odbor Sv. Jakob 1990, v sredo, 18. decembra 2019, odprla razstavo fotografij z naslovom: "Trideset slovesnih srečanj na Sv. Jakobu".

Na odprtju je zbrane nagovoril tudi predsednik Državnega sveta RS Alojz Kovšca, ki je poudaril, da smo le združeni kot takrat, leta 1990, enotni v odločenosti, samozavestni v pogumu, lahko nepremagljivi in neprekosljivi tudi danes. Na temeljih naše osamosvojitve je odgovornost države Slovenije, da nudi in zagotavlja dostojen in varen dom vsem svojim državljanom. Razstavo fotografij so pripravili Igor Modic, Iztok Pipan in Peter Košenina. Organizatorji tega dogodka so pripravili tudi bogat kulturni program, kjer so med drugim prisluhnili pesniku, igralcu in domoljubuTonetu Kuntnerju. Zbrane so nagovorili tudi: župan občine Nejc Smole, predsednik organizacijskega odbora Janez Šušteršič, direktor knjižnice, mag. Igor Podbrežnik in prvi predsednik slovenske vlade Lojze Peterle.

Nagovor predsednika Državnega sveta RS ob odprtju razstave "Trideset slovesnih srečanj na Sv. Jakobu"

Foto: Patricija Šašek

TAGS

Copyright © 2020